Hartcoherentie-oud

Werken aan veerkracht

Nog nooit waren er in Nederland zo veel mensen met een burnout en/of burnout klachten. In het dagelijks leven wordt er steeds meer van je verwacht, is het drukker dan ooit en komen er steeds meer prikkels. Hoe zorgen we er dan voor dat we happy blijven en de batterij goed opgeladen is?

Het veerkrachtprogramma is een individueel coachingstraject gericht op het ontwikkelen van stressmanagementvaardigheden. Deze training is geschikt voor mensen die last hebben van stress en meer grip willen krijgen op hun emotionele reacties. Je krijgt inzichten over hoe hart en hersenen samenwerken en hoe mensen hier invloed op uit kunnen oefenen. De ademhaling beïnvloed de hartslag en stressreacties in je lijf. Je kan door middel van de praktische en effectieve oefeningen jouw motor beter afstellen en beter in balans raken.

Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een app met hartslagsensor die wetenschappelijk onderbouwde biofeedback geeft. Je werkt daarmee aan een verbeterde samenhang tussen ademhaling en hartslag. Dit noemt men coherentie.

Je gaat in 7 sessies van een uur aan de slag met een werkboek (Werken aan Veerkracht) om meer inzicht te krijgen in de gevolgen van stress en wat je daar aan kan doen. Daarbij nemen we gezamenlijke wat nuttige theorie door die we koppelen aan jouw eigen ervaringen. Vervolgens gaan we de ademhalingstechnieken stap voor stap doornemen en oefenen waarbij we gebruik maken van bio feedback op de laptop maar ook via een app op je telefoon. Je krijgt vanaf les 2 een hartslag meter in bruikleen die je ook thuis kan gebruiken om te oefenen.

Steeds meer werkgevers investeren in preventie en in het wel bevinden van hun personeel. Neem contact op via het contactformulier voor een aanbod op maat. Dit kan uiteraard ook op eigen initiatief.

Coaching programma voor Saxion docenten 100% vergoed:

Het Livvit pakket van Achmea Zilveren Kruis vergoed het “Meer veerkracht minder stress !” (Werken aan Veerkracht) programma. Livvit is een samenhangend geheel van diensten, trainingen en cursussen voor werknemers binnen Hogescholen, gericht op het structureel terugdringen en voorkomen van verzuim.

Button voor flyer

Lage coherentie

  • Gestrest
  • Moeilijker te focussen
  • Blokkeert intuïtie/creativiteit
  • Vertraagt reactietijd
  • Algehele malaise

Hoge coherentie

  • Gecentreerd, kalm
  • Makkelijker focussen
  • Toegang tot intuïtie/creativiteit
  • Snellere reactietijd
  • Gevoel van welbehagen

Trainingen, workshops & coaching

Wim Hof Fundamentals workshop -> zie Agenda.
Individuele Wim Hof Fundamentals of Hartcoherentie trainingen;
Of een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken

Interesse? Neem snel contact op!